De stichting

De stichting

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.

Geschiedenis
Het doorgaan van het festival was de laatste jaren steeds onzekerder. Uit de vergaderingen van de Haarlemse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland medio januari werd duidelijk dat in 2012 in verband met begrotingsproblemen het festival Haarlem Jazz geen doorgang zou kunnen vinden. Martijn Bevelander heeft toen samen met Menno Steenvoorden een ultieme – en succesvolle – poging gewaagd om het festival te redden. Later werden ze aangevuld met Marcel Groonheim (die reeds bij vorige edities van Haarlem Jazz betrokken was), Patrick Uitendaal en Mike Rijkers. 

Om snel en daadkrachtig te kunnen handelen is er 10 mei 2012 een nieuwe stichting genaamd Haarlem Jazz & More opgericht. Deze naam past ook beter bij het voornemen om jazzmuziek te combineren met andere muziekstijlen, zodat het festival een grotere groep mensen kan aanspreken. Martijn Bevelander (voorzitter), Menno Steenvoorden, Marcel Groonheim, Patrick Uitendaal en Mike Rijkers vormen het bestuur. Inmiddels is begin juni 2013, in goed overleg ook de oude stichting Haarlem Jazzstad overgedragen aan de bestuursleden van de Stichting Haarlem Jazz & More.

Toekomst
Het huidige bestuur heeft als belangrijkste doel het festival toekomst bestendig te maken. In 2012 moesten zij het festival in raptempo organiseren, maar tijdens de voorbereidingen van de 2013-editie heeft het bestuur meer aandacht kunnen geven aan het vastleggen van procedures en aangaan van langetermijnverbintenissen met sponsoren. De edities daarna staan in het teken van het aangaan van strategische samenwerkingen met partners die kunnen bijdragen aan de missie van het festival door expertise, financiële middelen of impact. Wij geloven erin dat in deze tijd van vluchtig contact het belangrijk is om mensen samen te laten komen in een fijne omgeving. Dat doen we door jaarlijks een smaakvol muziekfestival neer te zetten en het bewaken van de jazz cultuur tijdens het evenement waar vrijheid, openheid en saamhorigheid belangrijke waarden in zijn.

 

Introductie bestuursleden

De stichting Haarlem Jazz & More is een non-profitorganisatie welke grotendeels afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers. Een deel hiervan waaronder het bestuur lichten wij op deze pagina uit.

Graag stellen wij het bestuur aan u voor:

Martijn Bevelander, voorzitter
Martijn Bevelander is internetondernemer, horecaondernemer en investeerder. Vanuit zijn kantoor in de Smedestraat stuurt hij verschillende bedrijven aan. Toen in 2012 het festival Haarlem Jazz niet door leek te gaan, nam hij het voortouw om het festival te behouden en hervormen.

Juri Beenen, bestuurslid (Horeca)
Juri is in het dagelijks leven bedrijfsleider van Club Ruis. Hij is sinds 2012 betrokken bij het festival als barmederwerker en sinds 2017 als bestuurslid. Juri heeft voor Haarlem Jazz & More alle horeca functies vervuld en weet dus wat er speelt. In de weken voorafgaand aan het festival zorgt hij onder andere voor de bestellingen en planningen. Tijdens het festival zorgt hij er samen met zijn team van ruim honderd vrijwilligers voor dat alle horeca soepel loopt.

Patrick Uitendaal, bestuurslid (Productie)
Patrick verzet met name de weken voor aanvang van het festival bergen met werk. Patrick tekent plattegronden, maakt planningen en spreekt met leveranciers af waar en wanneer ze hun goederen dienen te leveren. Hij kent elke vierkante centimeter van het festivalterrein uit zijn hoofd. Samen met een scherp oog voor veiligheid en timing maakt dat Patrick een waardevolle speler binnen ons team.