De stichting

De stichting

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.

Geschiedenis
Het doorgaan van het festival was de laatste jaren steeds onzekerder. Uit de vergaderingen van de Haarlemse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland medio januari werd duidelijk dat in 2012 in verband met begrotingsproblemen het festival Haarlem Jazz geen doorgang zou kunnen vinden. Martijn Bevelander heeft toen samen met Menno Steenvoorden een ultieme – en succesvolle – poging gewaagd om het festival te redden. Later werden ze aangevuld met Marcel Groonheim (die reeds bij vorige edities van Haarlem Jazz betrokken was), Patrick Uitendaal en Mike Rijkers. 

Om snel en daadkrachtig te kunnen handelen is er 10 mei 2012 een nieuwe stichting genaamd Haarlem Jazz & More opgericht. Deze naam past ook beter bij het voornemen om jazzmuziek te combineren met andere muziekstijlen, zodat het festival een grotere groep mensen kan aanspreken. Martijn Bevelander (voorzitter), Menno Steenvoorden, Marcel Groonheim, Patrick Uitendaal en Mike Rijkers vormen het bestuur. Inmiddels is begin juni 2013, in goed overleg ook de oude stichting Haarlem Jazzstad overgedragen aan de bestuursleden van de Stichting Haarlem Jazz & More.

Toekomst
Het huidige bestuur heeft als belangrijkste doel het festival toekomst bestendig te maken. In 2012 moesten zij het festival in raptempo organiseren, maar tijdens de voorbereidingen van de 2013-editie heeft het bestuur meer aandacht kunnen geven aan het vastleggen van procedures en aangaan van langetermijnverbintenissen met sponsoren. De edities daarna staan in het teken van het aangaan van strategische samenwerkingen met partners die kunnen bijdragen aan de missie van het festival door expertise, financiële middelen of impact. Wij geloven erin dat in deze tijd van vluchtig contact het belangrijk is om mensen samen te laten komen in een fijne omgeving. Dat doen we door jaarlijks een smaakvol muziekfestival neer te zetten en het bewaken van de jazz cultuur tijdens het evenement waar vrijheid, openheid en saamhorigheid belangrijke waarden in zijn.

 

Introductie bestuursleden

De stichting Haarlem Jazz & More is een non-profitorganisatie welke grotendeels afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers. Een deel hiervan waaronder het bestuur lichten wij op deze pagina uit.

Graag stellen wij het bestuur aan u voor:

Martijn Bevelander, voorzitter
Martijn Bevelander is internetondernemer, horecaondernemer en investeerder. Vanuit zijn kantoor in de Smedestraat stuurt hij verschillende bedrijven aan. Toen in 2012 het festival Haarlem Jazz niet door leek te gaan, nam hij het voortouw om het festival te behouden en hervormen.

Menno Steenvoorden, bestuurslid (Art Director)
Menno Steenvoorden is art director bij TAPE B.V. Hij is gespecialiseerd in creative communications. TAPE helpt bedrijven met het op creatieve wijze communiceren met hun doelgroep. Dit heeft tot gevolg dat mensen uitingen van een bedrijf, merk of product onthouden en erover gaan praten. Deze kwaliteiten zet hij ook in als creatief in het bestuur van Stichting Haarlem Jazz & More.

Marcel Groonheim, bestuurslid (Productie)
Marcel Groonheim is projectleider bij Loodswezen Nederland en al jarenlang actief als vrijwilliger bij vele festivals waar hij vaak de verantwoordelijkheid neemt voor de hele productie. Marcel is als geen ander in staat de juiste bedrijven en personen bij elkaar te brengen voor het opzetten van een prachtig festivalterrein en dit alles in veilige banen te leiden.

Mike Rijkers, bestuurslid (Marketing & communicatie)
Stichting Haarlem Jazz & More wil zoveel mogelijk van de beschikbare gelden investeren in de kwaliteit van het festival. In andere woorden, voor marketing en reclame is het budget beperkt. Mike Rijkers van TAPE B.V. ondersteunt de stichting met het bereiken van zoveel mogelijk mensen door slim gebruik te maken van nieuwe media oplossingen.

Patrick Uitendaal, bestuurslid (Productie)
Patrick verzet samen met Marcel Groonheim met name de weken voor aanvang van het festival bergen met werk. Patrick tekent plattegronden, maakt planningen en spreekt met leveranciers af waar en wanneer ze hun goederen dienen te leveren. Hij kent elke vierkante centimeter van het festivalterrein uit zijn hoofd. Samen met een scherp oog voor veiligheid en timing maakt dat Patrick een waardevolle speler binnen ons team.