DJ Marcello

Oude Groenmarkt | 23:00 - 01:00 | Zaterdag 19 augustus 2023

DJ Marcello is het levende bewijs van waar het in het beroep van DJ om draait. Meer dan twintig jaar serieus spelen, en nog steeds bovenop alles. De unieke eigenschap van Marcello is dat hij in elk nieuw optreden nog steeds evenveel uitdaging vindt als in zijn eerste. Deze man heeft charisma in elk gen van zijn lichaam en met zijn vermogen om de perfecte sfeer te creëren, zal hij elke club waar hij speelt op zijn kop zetten.

Marcello heeft veel Nederlandse clubs op de internationale danskaart gezet. Zijn aanspraak op roem kwam met het aanbreken van de ravecultuur in 1990, toen hij zijn legendarische zondagsresidentie begon in de iT club in Amsterdam. Hij toverde deze Top40’s georiënteerde plek om tot de belangrijkste huistempel van Nederland, waarvoor gokkers uit heel Europa in de rij zouden staan ​​om te bezoeken.

Met zijn zaterdagresidentie bij de Waakzaamheid zette Marcello deze club op de agenda.

Hier ontmoette hij Eelko Anceaux, destijds creatief directeur van de Waakzaamheid. Ze wisten toen nog niet dat hun samenwerking het gezicht van de Nederlandse clubcultuur zou veranderen.

In maart 1995 lieten Marcello en Eelco Enceaux Chemistry los op het Amsterdamse nachtleven.

Zonder concessies te doen werd housemuziek toegankelijk voor een groter publiek dan ooit tevoren, vooral door Marcello’s open benadering van muziek. Chemistry was de eerste club waar house en techno samensmolten tot wat we nu Tech-House noemen. Chemie domineert nog steeds de Nederlandse scene..

Enkele internationale clubs:

Twilo (New York), Rex Club (Parijs), Haoman 17 (Jeruzalem), Allenby 58 (Tel Aviv), The End (Londen),

Space, Pacha, Amnesia, Privilege/Ku (Ibiza), Opium Garden (Miami), U Turn (San Paolo), E-Werk, WMF (Berlijn)

Sommige festivals:

Dance Valley, Extrema, Impulz, Sensation, 4 Elements, Fast Forward Parade, New Frontier,

Racisme Beat It, Mysteryland, I Love Techno, Beach Bop, Lowlands