Dulfer! Total Response

Grote Markt | 21:00 - 22:00 | Donderdag 15 augustus 2024

DULFER! TOTAL RESPONSE

Saxofonist Hans Dulfer (83) speelt met zijn nieuwe band Total Response met sublieme energie de Nederlandse festivals en zalen plat. Het icoon van de Nederlandse muziek laat het publiek nog altijd blij en verbluft achter.

Dulfer! Total Response, een all-star bezetting met het puikje uit de Nederlandse muziekscene, heeft zich afgelopen tijd bewezen als een genadeloze en tegelijk speelse unit vol speelplezier. De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol. De manier van spelen van de band is uniek, en valt te omschrijven als hartverwarmende high-energy freefunk.

Gitarist Jerôme Hol is een van de spectaculairste en meestgevraagde gitaristen van het moment, een ongelofelijke rockimprovisator in de geest van Eddie van Halen en Jimmie Hendrix. Drummer Hans Eijkenaar, die werkt met de top van de Nederlandse en internationale muziekscene, waaronder Anouk, Kane, Kayak en te horen is op 15 top-40 hits, is een begrip onder drummers en zelden in een intieme setting te horen. Hij is dit jaar weer verkozen tot beste fusiondrummer in de Slagwerkkrant. Basgitarist Ishaq van Niel moet je een keer gezien hebben om te geloven dat zo’n manier van basspelen bestaat: fysiek, virtuoos en ongelooflijk muzikaal. Koen Schouten, die speelde bij o.a. Caro Emerald en Michelle David, geeft de beestachtig knorrende baritonsax een nieuwe dimensie met een solistisch geluid.