Jazzdienst in de Grote of St.-Bavokerk

Sint-Bavokerk | 10:00 - 11:00 | Zondag 20 augustus 2023

 Tijdens Haarlem Jazz & More is er traditioneel in de Grote of St.-Bavokerk op de zondag een ‘jazzdienst’. Dit jaar, zondag 20 augustus, geeft stadsdominee Tom de Haan samen met altviolist Oene van Geel deze jazzdienst vorm. Van Geel won onder meer de VPRO Boy Edgar Prijs en trad wereldwijd op. De geïmproviseerde muziek en de traditionele elementen sluiten deze zondagochtend aan bij het thema ‘dienstbaarheid’: als een eerbetoon aan alle manieren waarop we als mensen elkaar steunen en dragen. Anton Pauw bespeelt het historische Müllerorgel. 

De jazzdienst is van 10.00 – 11.00 uur, de deuren van de Grote of St.-Bavokerk aan de Grote Markt openen om 9.30 uur. Toegang is vrij, na afloop is er een vrijwillige collecte. 


Over Oene van Geel

Componist en altviolist Oene van Geel (1973) zoekt het muzikale avontuur in jazz en vrije improvisatie, maar evengoed in Indiase muziek of kamermuziek. Hij won onder meer de VPRO Boy Edgar Prijs, de Deloitte Jazz Award en de Dutch Jazz Competition, en speelde naast Europa, in het Midden Oosten, India, Japen, de VS en Canada. 

—-

Meer informatie: stadsdominee Tom de Haan, 06 – 16 47 40 41