The Halifax Machine, feat. Boris van der Lek

Klokhuisplein | 19:00 - 22:00 | Donderdag 18 augustus 2022

Sinds het bestaan van Haarlem Jazz&More is The Halifax Machine een jaarlijks terugkerend muziekfeest op het Klokhuisplein. Toch was geen optreden hetzelfde. The Halifax Machine is opgericht door zanger/multi-instrumentalist Rom “Halifax” Helweg en bassist Marc “Zwazi” Sokpolie. Dit jaar spelen ze op donderdagavond, zeven uur op het podium Klokhuiosplein.

Ieder jaar hadden zij een nieuwe line up, met speciale gasten als Nick Vos, Derick, Big Boy Caprese, Moon Baker, en Joseph Bowie. Talloze mensen hebben genoten van weer een speciaal voor dat concert samengesteld repertoire van soul, funk, R&B en disco. Dit jaar zal dat niet anders zijn, met als special guest tenorsaxofonist Boris van der Lek (Wild Romance, Golden Earring, The Houdini’s en Jules Deelder)

Zwazi en Helweg waren jarenlang iedere maandag verantwoordelijk voor de Jamsessies van Café Stiel’s. Hun missie? Met uiteenlopende muzikanten een eigen draai te geven aan bekende en minder bekende stukken uit de 70er jaren. Dit jaar zal mede in het teken staan van een ode aan tijdens Corona overleden muziekvrienden als Henny Vrienten, Jules Deelder, Francois Boulangé en Haarlemse topgitarist Nick Vos.

Basis line up (wijzigingen en uitbreidingen voorbehouden):

Rom Helweg – Zang, toetsen, saxen

Marc Zwazi Sokpolie – bas

Heyn Linger – Gitaar

Patrick Wiebers – drums

Boris van der Lek – tenorsaxofoon