Nieuws

Data 2021

2 september 2020

De data zijn bekend . 18 โ€“ 19 โ€“ 20 โ€“ย 21 en 22 Augustus 2021 gaan we weer los in ons Haarlem!! Wij hopen jullie in 2021 allemaal weer te mogen ontvangen op de Grote Markt in Haarlem! ๐Ÿคฉโœจย Hopelijk dit jaar weer een normale editie.

Hiernaast is het onze 10e verjaardag en dit moet natuurlijk groots gevierd worden ๐Ÿ‘€๐ŸŽ‰!!

Geschreven door Ian op 2 september 2020

Kleine Aanpassing

22 juli 2020

๐™‡๐™„๐™€๐™‘๐™€ ๐™‘๐™๐™„๐™€๐™‰๐˜ฟ๐™€๐™‰ ๐™‘๐˜ผ๐™‰ ๐™ƒ๐˜ผ๐˜ผ๐™๐™‡๐™€๐™ˆ ๐™…๐˜ผ๐™•๐™• & ๐™ˆ๐™Š๐™๐™€! โœจ

We hebben geluisterd naar jullie en een aantal aanpassingen gedaan voor deze editie van Haarlem Jazz & More. Dat betekent dat we terug zijn gegaan naar 3 dagen: dit jaar is Haarlem Jazz and More op donderdag, vrijdag en zaterdag en komt de woensdag dus te vervallen.ย Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de eerste tijdslots (18:00 – 20:40) te laten vervallen. Op deze manier kunnen we de late show uitbreiden, zodat deze op donderdag en vrijdag van 21:15 tot 00:30 duren en de zaterdag show van 21:15 tot 01:00 duurt en we dus ruimte hebben voor een extra optreden.

Wat betekent dit voor jou?

Heb je een kaartje voor shows die doorgaan?
Dan verandert er niks voor je, behalve dat je langer van de show kan genieten met een extra artiest. Let wel op dat de aanvangstijd is vervroegd!

Heb je een kaartje voor een te vervallen show?
Jij krijgt je volledige aankoop incl. transactie- en servicekosten binnen een aantal dagen teruggestort. Daar hoef je niks voor te doen.

Tafel Reserveren? ๐ŸŽผ๐Ÿฅ‚
https://bit.ly/3eyp77r

Geschreven door Ian op 22 juli 2020

The Show Must Go On

9 juli 2020

Met het sneller versoepelen van de coronamaatregellen kan Haarlem Jazz & More dit jaar toch nog door gaan!

Wij zijn blij dat we kunnen melden dat er een, weliswaar aangepaste, versie van het festival op de agenda kan. “We zijn gewend dat we tijdens het festival allemaal dicht op elkaar gepakt staan, dat kan natuurlijk nier meer. Het word een sit-down editie waarbij we werken met stoelen op de pleinen en we een samenwerking aangaan met Patronaat, Stadsschouwburg en de cafรฉs. Ook daar moet men reserveren en zitten.”

Dus omcirkel in je Agenda, Haarlem Jazz & More Specialeย Sit-Down editie op 19, 20, 21 en 22 augustus met een afsluiter in de Kerk op 23 augustus. Kaarten reserveren op deelnemende indoor en outdoor locaties komt binnenkort online, zitplaatsen zijn
beperkt dus houd de site in de gaten en reserveer direct jouw veilige 1.5meter spotย ๐ŸŽค๐ŸŽผ๐ŸŽท๐ŸŽบ๐ŸŽธ

 

Geschreven door Ian op 9 juli 2020

Data 2020

29 augustus 2019

De data zijn bekend . 19 – 20 – 21 en 22 Augustus 2020 gaan we weer los in ons Haarlem, see you there!!

Geschreven door anchorchat op 29 augustus 2019

Line-up 2019

12 juni 2019

12 juni 2019

HAARLEM – Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Tabitha, Leona Philippo, Wouter Hamel, Jennie Lena, BRUUT!, Jules Deelder, New Cool Collective, Jody Bernal, DJ JEAN, Phalerieau, Pletterij PURE Jazz en nog veel meer artiesten staan tussen 14,15,16 en 17 Augustus op het hoofdpodium op de Grote Markt van Haarlem. Naast het hoofdpodium zijn er sattelietpodia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein, ook dit jaar zijn er weer bijzondere indoor locaties met pure jazz concerten in de Pletterij en de Sint-Bavo Kerk. ALLE podia zijn vrij en gratis toegankelijk.

De line-up van de 2019-editie van Haarlem Jazz & More is bekend. โ€œIk ben heel blij met het programma. Voor een open en gratis festival is het uniek om zoveel bekende namen, zoals Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Tabitha, Leona Philippo, Jules Deelder en New Cool Collective, aan te trekken. Door de vrije sfeer en het prachtige decor van de Haarlemse binnenstad spelen artiesten hier graagโ€, vertelt Martijn Bevelander. Naast het hoofdpodium is er veel te doen in de stad. Het festival telt 3 buitenpodia en 2 indoor podia met gratis toegankelijke jazzconcerten in de Pletterij en de Sint-Bavokerk.

Het volledige programma is te vinden op haarlemjazzandmore.nl/programma en binnenkort ook in de vernieuwde Haarlem Jazz & More APP, waarbij je je eigen persoonlijke programma kan samenstellen.

SattelietPodia

Naast het hoofdpodium op de Grote Markt zijn er meer buitenpodia in de binnenstad van Haarlem. โ€œDe ondernemers aan de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein hebben ook dit jaar weer een prachtige line-up neergezetโ€, zegt Bevelander. ”De podia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein zorgen met de Grote Markt voor een schitterend sieraad van genietende mensen rondom de Grote Kerk.”

De Pletterij

Naast de buitenpodia zijn er dit jaar weer jazzconcerten in de debat- en cultuurpodium De Pletterij. โ€œDoor deze unieke samenwerking met De Pletterij is een van onze grootste wensen vervuld: samen met lokale partners minder bekende culturele initiatieven een podium biedenโ€, legt Bevelander uit.
Door de samenwerking tussen Haarlem Jazz & More en De Pletterij zijn de concerten net als de rest van het festival gratis te bezoeken. Volgens Arno Duivestein van de Pletterij passen de concerten uitstekend bij De Pletterij: โ€œOnze โ€˜nicheโ€™ is – naast wereldmuziek en hedendaagse gecomponeerde muziek – hedendaagse en impro jazz.โ€ De optredens in De Pletterij zijn op donderdag- en vrijdagavond. De line-up maken we later deze maand bekend.

Sint-Bavo Kerk (Grote Markt)

Dit jaar nodigt de stadsdominee Tom de Haan het trio Under the Surfaceuit in de Grote- of St. Bavokerk voor de jaarlijkse jazzdienst tijdens Haarlem Jazz & More. Hun laatste, volledig geรฏmproviseerde live-album draagt de toepasselijke naam Trinity, en neemt je mee naar een verborgen wereld van tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdriet. Stuk voor stuk thema’s die ook in de kerk een belangrijke rol spelen. Mis deze bijzondere zondagmorgen dus niet.

Grote- of St. Bavokerk is de ultieme plek om tijdens Haarlem Jazz & More ruimte te bieden aan een zoektocht naar de perfecte melodie. Als je daar in gelooft tenminste.

โ€œDe Jazzdienst is een samenwerking van Protestantse Gemeente Haarlem met Haarlem Jazz & More en belangrijk partner met de Zomer Haarlem Jazz & More en de Winterse Kerstsamenzang wat Haarlem Jazz & More elk jaar ook organiseertโ€, aldus Martijn Bevelander.

After Club Ruis

Voor iedereen die na de optredens op de Grote Markt nog door wil, zorgt Club Ruis in de Smedestraat voor de officiรซle after party tot 5.00u. Meer info over de lineup, check www.clubruis.nl

Noot aan de redactie

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”
Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met:

Martijn Bevelander
E: [email protected]

In de press kit is foto, video en meer achtergrond materiaal te vinden van het festival. Deze is hier te downloaden:

https://www.dropbox.com/sh/sz1vh4mrup6ewmo/AADwkZvaTWjyeTy7nLj7WpBha?dl=0

Geschreven door charlotte op 12 juni 2019